В  петък по мое искане проведохме среща с министър-председателя Гълъб

...
В  петък по мое искане проведохме среща с министър-председателя Гълъб
Коментари Харесай

Работна група между МЕ, БЕХ, СО, СОС и Топлофикация София ще изготви план за оздравяване на дружеството

„ В  петък по мое искане организирахме среща с министър-председателя Гълъб Донев. На нея участваха министърът на енергетиката, министърът на финансите и министърът на стопанската система. Бях дружно с ръководителя на Столичния общински съвет, като тематиката беше да се разиска и откри вид за действието на Топлофикация София в изискванията на фрапантно покачващи се цени на газа “. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска при инспекцията на ремонта на пътя за Клисурския манастир.

Фандъкова изясни, че е срещнала министър-председателя с настоящото положение на Топлофикация, както и с прогнозата на специалистите, че при актуалните цени на газа до края на годината сдружението ще натрупа нови близо 500 млн. лева отговорности. 

„ Предишното държавно управление и Народното събрание не одобриха обезщетения за газ. Това значи, че всички топлофикации, както и бизнеса, действат при липса на каквито и да е обезщетения за газ “, уточни кметът Фандъкова.

На срещата си с министрите кметът Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев са сложили три въпроса. Първият е да се подсигурява отоплителния сезон на софиянци, вторият – дружно да потърсят краткосрочно решение за ликвидността на сдружението. При слагането на третия въпрос кметът Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска е срещнала министрите с проекта на Столичната община за рационализация на Топлофикация София. В резултат на това всички страни са се договорили да работят дружно за неговата реализация.

Във връзка с това през вчерашния ден от енергийното министерство са изпратили писмо до Столичната община за съставяне на взаимна работна група сред министерството, Българския енергиен холдинг, Топлофикация София и Столичната община. Очаква се групата в доста къс период да направи проект за излекуване на сдружението, който включва и осъществяването на проекта за рационализация. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР